Ostajan opas

Ohjeet oikean kyltin valitsemiseen.

Valinnassa on olennaista huomioida ympäristö, johon opaste sijoitetaan sekä sen katseluetäisyys.

Tarra voidaan kiinnittää helposti tasaiseen ja puhtaaseen pintaan. Varmista aina ettei pinnassa ole pölyä, rasvaa tai muuta tarran kiinnityksen kannalta haitallista ainetta. Suurien tarrojen kiinnityksessä voidaan tarvittaessa käyttää apuna asennuslastaa.


Sisätiloihin sijoitettava kilpi voidaan useimmissa tapauksissa kiinnittää helposti teipillä tasaiselle pinnalle. Kiinnitykseen voidaan käyttää joko pitävää kaksipuolista teippiä tai valikoimastamme löytyvää tarrapohjaista kyltinpidikettä jonka avulla kilpi asemoidaan osoittamaan suorassa kulmassa pinnasta ulospäin.


Ulkona vallitsevan sään tai muille ympäristön olosuhteiden vaihteluille altistuva kilpi suositellaan kiinnitettävän pysyvästi ruuveilla. Halutessasi teemme kilpiin valmiit reiät kiinnitystä varten.
Magneettikilven kiinnityksessä tulisi huomioida että kohteen pinta on puhdas ja tasainen. Näin varmistat että kilpi pysyy mahdollisimman hyvin paikoillaan.

Muovitarra kestää useita liuottimia, hankausta, naarmuuntumista, kosteutta sekä auringon UV-säteilyä. Muovitarroissa on pitävä liima ja ne soveltuvat pääasiassa sisätiloihin, mutta rajoitetusti myös ulkokäyttöön.

Muovinen kyltti valmistetaan iskunkestävälle polystyreenimuovilevylle (paksuus n. 1 mm) ja sillä on muun muassa korkea mekaanisen rasituksen, lämmön sekä auringon UV-säteilyn kestävyys. Muovikyltit soveltuvat sekä sisätiloihin että ulkokäyttöön.

Alumiininen kyltti valmistetaan komposiittilevylle (paksuus n. 2 mm), jonka alumiinipintojen välissä olevan muovikerroksen ansiosta kilpi kestää taivutusta. Tämän painoltaan erittäin kevyen materiaalin ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi hyvä mekaanisen rasituksen, lämmön ja auringon UV-säteilyn kestävyys. Alumiinikyltti voidaan sijoittaa käytännössä mihin tahansa ja se on suosittelemamme vaihtoehto pitkäaikaiseen, ympärivuotiseen ulkokäyttöön.

Magneettinen kyltti valmistetaan magneettipohjaisesta materiaalista (paksuus n. 1 mm), joka kiinnittyy tukevasti paikoilleen ferromagneettisiin metalleihin – eli käytännössä raudasta tai teräksestä valmistettujen koneiden, laitteiden sekä säiliöiden pintoihin. Magneettikylttien etuna on helppo siirrettävyys ja ne soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön.